7 Temmuz 2014 Pazartesi

Anime nedir?

    Türkçe Çeviri

   Anime, japon halkının dünyaya sunmuş olduğu, bir ayrıcalıktır. Animenin öncüsü olarak kabul edilen Osamu Tezuka ilham kaynağı olarak Walt Disney'i ele almıştır. Anime 20.yy başlarında birkaç ülkenin animasyon çizim tekniklerinin keşfedilmesiyle başlamıştır.
   
1970 yılında manga çizimleri başlamıştır. Animenin yayınlanması mangaya uyarlanmıştır. Yani ilk önce manga çizilir. Mangaya göre anime çıkarılır. Anime genelde manganın aynısı olabilir. Ama bazı anime bölmeleri mangadan farklı olarak yayınlanır. Manganın kısaca tanımı japon çizim tekniği, animenin ise japon çizgi filmi olarak nitelendirilir.

   Birçok insan anime ve çizgi filmi farksız zanneder. Ama aslında anime ve çizgi film arasında çok fark vardır. Çizgi filmlerin öncesinde hazırlanan bir çizim tekniği ve biçimi yoktur. O anda ne yapmaları gerekiyorsa direk animasyona dökerler. Ve bir çizgi filmde hiçbir kahraman ve kötü karakter ölüm ile yüzleşmez. Örneğin Walt Disney'i ele alalım. Hiçbir karakterin ölümü söz konusu değildir. Ama anime ise tamamen farklıdır. Her an herşey olabilir.

    Anime aslında uyuşturucu gibidir. Bağımlılık yapar. İzlemeye başlayınca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Anime hakkında dünya çoğunluğu pek birşey bilmez. Benim amacım biraz da olsa anime dünyasının keşfedilmesini sağlamak ve insanların hayattan zevk alabilmelerini başarabilmek. :)


     English Translation
  
  Anime, Japanese people which was presented to the world, is a privilege. Anime pioneer Osamu Tezuka considered to be dealt with Walt Disney as inspiration. Anime animation of the few countries in the early 20th century began with the discovery of drawing techniques. 
    
Manga drawings began in 1970. Anime manga has been adapted to be published. So at first manga is drawn. Anime based on the manga was removed. Anime manga in general may be the same. But unlike some anime manga is published compartments. The brief description of japanese manga drawing techniques, the japanese anime cartoon is considered. 

    Many people think anime and cartoons are no different. But actually there is not much difference between anime and cartoon. A drawing of cartoons prepared before the technique and there is no way. If you need to do from that moment on pole shed animation. And no hero and villain in a cartoon character does not confront death. Consider the example of Walt Disney. No character's death is not the case. But anime is entirely different. Anything can happen at any moment. 


     Anime is actually like a drug. Addictive. Monitoring began to'll understand what I mean. The majority of the world does not know hardly anything about anime. My aim a little bit to ensure that the discovery of the anime world and be able to get people to enjoy life to achieve. :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder